Case Precedent: Vancouver Millenium Station

Vancouver needed a fast public transportation system to relieve frequent gridlock on its freeways. The Millennium line was designed and built in 13 months in anticipation of Expo ’86. Working with architectural planning firm, the designers sought to,

create a wide community-involvement process with a particular focus on strong storyboarding as a jargon-free way to lead people through the issues that affected the stations’ impact. By first involving the public in an exercise of redesigning two older stations, the team created a list of requirements and aspirations for all the stations, among them visibility for safety, wood for a sense of regional warmth, and lots of ambient nighttime lighting so the stations would function as secure, neighborhood-identifying beacons.

Glass was used throughout the station design to allay concerns of public safety.

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: